Batman Teknokent’te Son Rötuşlar

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve şehrin önemli kurum/kuruluşlarının da paydaşı oldukları Batman Teknokent binasının tamamlanmasında sona gelindi. Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Ali Yılmaz’ın, 25 Nisan 2022 tarihinde incelemelerde bulundukları Teknokent binası, yapılacak son rötuşlarla tamamlanacak.

tekno-5

Vali Şahin; binanın içinde bulunan ofisler, laboratuvarlar, atölyeler ve binanın çevre düzenlemesi hakkında ayrıntılı bilgiler veren Teknokent inşaatından sorumlu yetkililere, Batman şehrine ve bölgeye önemli katkılar sunacak olan binanın eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanması talimatı verdi.

tekno-6

Batman Teknokent binasının faaliyete geçmesinin bölgenin ve Türkiye’nin ARGE potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlayacağını belirten Rektör Demir, üniversitemizdeki akademik personelinin yapmış olduğu bilimsel çalışmaların da ticarileşmesine olanak tanıyacağını söyledi.

tekno-7

Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da her zaman güçlü olmasını istediklerinin altını çizen Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Batman Teknokent, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişimdir. Temel amaçları arasında girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmek ve desteklemek de olan bu yapının, Türkiye’nin teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesine katkı sağlayacağı, teknoloji transferi için uygun ortamı yaratacağı inancındayız.”

tekno-8

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’nin 6. Yönetim Kurulu Toplantısı, Batman Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi ŞAHİN başkanlığında gerçekleşti. 27 Ağustos 2021 tarihinde Valilik Toplantı Salonunda Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının gündemini Batman Teknokent’in faaliyete geçirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar ile idari bina inşaatına ilişkin gelişmeler oluşturdu.

tekno-4

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdari Binasının Yapımı Hızla İlerliyor.

Üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürmeleri, katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarmaları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirmeleri amacıyla akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezi olan Batman Teknokent idari binasının yapımı hızla ilerliyor. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü giriş kapısının yanında bulunan binada yaklaşık yüzde 65 oranında tamamlanma sağlandı.

tekno-1
tekno-2

Kısa bir süre içerisinde inşaat çalışmalarının bitirilmesi hedeflenen Bölge İdari Binası, yapımı tamamlandığında; aslını yansıtacak şekilde üç boyutlu olarak tasarlanan ve planlanan görseldeki gibi Bölgenin ilk binası olma özelliğini taşıyacak.

tekno-3

tekno-4